Skip to content

Actie: Stop de huurverhoging!

Net zoals Wooninspraak zijn meerdere organisaties teleurgesteld in de voorgenomen huurverhogingen die diverse woningcorporaties willen doorvoeren onder het mom van dat het voor hun noodzakelijk is om hun onderhoud- en nieuwbouwprojecten te kunnen financieren. Daarom is het nu meer dan ooit belangrijk om je als huurder te organiseren. Een mooi voorbeeld is onderstaande uitnodiging om samen een krachtig signaal af te geven naar de verhuurders. Wij ondersteunen dit protest van harte en hebben het de organisatie ook laten weten.

Beste leden van de bewonerscommissie,

We zijn het zat, die jaarlijkse huurverhogingen! Elk jaar stijgt de huur tot het maximum zonder dat verhuurders nagaan of dit wel noodzakelijk is. Dit jaar is er een verhoging tot zelfs 5,8 procent in de pen. Dat komt voor sommige huurders neer op wel 30 tot 40 euro per maand! Dat is voor velen een aanzienlijk bedrag. In deze kostbare tijden is het cruciaal dat er na de huur genoeg overblijft voor andere essentiële uitgaven!

We bieden de verhuurders een kans om het voorstel te heroverwegen, voordat we, net als vorig jaar, met een nog grotere groep Utrechters de huurverhoging afwijzen.

We gaan hen ons verzoek aanbieden om af te zien van een verhoging.

Inmiddels hebben al bewonerscommissies, (huurders)organisaties als Woonprotest Utrecht en Bond Precaire Wonen, politieke partijen al aangegeven onze eis te willen ondertekenen.  Wil jij dat ook? Neem dan contact op met utrecht@wijweigerendehuurverhoging.nl

Dus, kom op 21 april om 13:00 uur naar het hoofdkantoor van STUW , de vereniging van woningcorporaties in Utrecht (Brennerbaan 106, 3524 BN Utrecht), om samen een krachtig signaal te geven: stop de huurverhoging!

Als je wilt deelnemen maar niet aanwezig kunt zijn, reageer dan op deze e-mail, zodat we je kunnen toevoegen aan de Utrechtse groep die zich verzet tegen de huurverhoging, info@woonprotestutrecht.nl of utrecht@wijweigerendehuurverhoging.nl

Met strijdbare groeten,

Wij weigeren de huurverhoging Utrecht

Back To Top