Skip to content

Bijeenkomst Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ 24052023

Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ heeft ons gevraagd om hun bijeenkomst te verspreiden onder de bewonerscommissies:

 

Ook dit jaar laat Woonin  weer weten dat een huurverhoging nodig is. Maar waarom?  Ook denken huurders vaak dat er niets tegen te doen. Is dat zo? Hierover gaat de actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ graag met de bewonerscommissies in gesprek.

 

Woningcorporaties als Woonin hanteren, dit jaar verschillende huurstijgingspercentages. Aan matiging van de woonkosten doen corporaties volgens de actiegroep te weinig. Steeds meer huurders hebben na het betalen van de huur te weinig over voor de boodschappen en andere uitgaven. Zeker door de hoge inflatie en energiekosten is het onacceptabel dat de grootste maandelijkse uitgave maar blijft toenemen.

 

Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ strijdt voor meerjarige huurbevriezing om wonen voor iedereen weer betaalbaar te maken, en te houden. De landelijke Actiegroep Wij Weigeren de Huurverhoging helpt huurders zich te organiseren.

Daarvoor is een stappenplan opgesteld; dat vind je op de website www.wijweigerendehuurverhoging.nl. Wie deze stappen volgt, kan met kans op succes en zonder risico de huurverhoging weigeren te betalen.

 

In Utrecht is er op 24 mei een informatieavond.

De actiegroep is bereikbaar via info@wijweigerendehuurverhoging.nl en

www.wijweigerendehuurverhoging.nlutrecht@wijweigerendehuurverhoging.nl

Back To Top