Skip to content

Enquête beleidsnota “Wonen voor Utrecht”

Op dit moment is de gemeente Utrecht de opgaven in de stad op het gebied van wonen in kaart aan het brengen. Dat moet leiden tot een beleidsnota “Wonen voor Utrecht”.

Hiervoor raadpleegt de gemeente ook Utrechters of woningzoekenden.

Daarom willen wij (Wooninspraak) graag de inwonersenquête van de gemeente Utrecht bij u onder de aandacht brengen.

 

Inwonersenquête

De gemeente Utrecht streeft naar een plan waarin Utrechters zich herkennen en waarin oplossingen voor problemen van inwoners terugkomen. Om te komen tot onderbouwde en afgewogen keuzes besteedt de gemeente in huidige fase aandacht aan het ophalen van geluiden uit de stad. Hiermee brengen zij in kaart wat er leeft zodat zij vervolgens kunnen bepalen of en wat de gemeente hieraan kan doen.

Juist omdat de nieuwe beleidsnota wonen moet aansluiten op de ideeën en wensen die leven in de stad, gaat de gemeente in gesprek met bewoners en organisaties. Inwoners kunnen hun mening laten horen door de enquête in te vullen op de website (https://denkmee.utrecht.nl/nl-NL/projects/beleidsnota-wonen). In de enquête kunnen mensen hun mening geven over hun eigen woonsituatie en over de belangrijkste stedelijke opgaven. De enquête is online tot 12 mei 2024.

Back To Top