Skip to content

Vestiging Nieuwegein opent balie voor huurders

Woonin opent op woensdag 1 februari de vestiging op de Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein voor huurders met vragen.

Op die dag staat er iets lekkers voor u klaar. Het adres van de vestiging is Vreeswijksestraatweg 22, op loopafstand van Cityplaza en Sportcomplex Merwestein. De balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Dichtbij huurders

Één van de voorwaarden die het bestuur van Wooninspraak (voorheen) HNM heeft gesteld t.b.v. het instemmingsverzoek voor de fusie tussen Mitros en Viveste was, dat de nieuwe organisatie nog dichter bij haar huurders dient te komen. In de fusie-effectrapportage werd gesproken over de kwaliteit van dienstverlening en lokale verankering van Viveste. Er staat vermeld (pg. 17): “De lokale vestiging is ‘dichtbij’, herkenbaar voor huurders als hún plek. Elke huurder kan in zijn eigen gemeente bij ons terecht, bij medewerkers die met oog voor detail en met hart voor de huurder de uitvoering en dienstverlening vormgeven”. Wij zien dit als een belangrijk middel voor de corporatie om ook in Utrecht en Nieuwegein dichterbij haar huurders te komen. Wij vinden het van wezenlijk belang dat er net als in Wijk Bij Duurstede, Houten en Nieuwegein ook lokale vestigingen worden geopend in de Utrechtse wijken zoals Overvecht en Leidsche Rijn.

Woonin Nieuwegein heeft nu dan ook een eigen vestiging met een eigen gebiedsregisseur Myrte van der Gugten en een manager Wonen. Deze vaste gezichten dragen bij aan het netwerk in de gemeente, met huurders en samenwerkingspartners. Manager Wonen Katja van Boeijen over de opening: “We zijn heel blij dat we met de opening van deze balie huurders persoonlijk te woord kunnen staan in Nieuwegein. We starten hier met een vast team voor de gemeente Nieuwegein. Zo houden we kennis en ervaring in huis en werken we slagvaardig. Huurders gaan daar absoluut iets van merken. Dat begint al met een feestelijke opening op 1 februari, om bij te praten met onze huurders”.

Meer sociale huurwoningen

De naam Woonin staat voor Samen, Dichtbij, Goede buur en Goed wonen. Met de fusie heeft Woonin meer slagkracht om extra sociale woningen te bouwen in de regio. Bovendien werkt Woonin aan een sterk team van medewerkers die weten wat er leeft onder huurders in de wijken. Er is een grote opgave voor de volkshuisvesting in Nieuwegein. Volg de projecten van Woonin op woonin.nl/projecten.

Contact opnemen

Huurders zijn tijdens de openingstijden van harte welkom bij de balie in Nieuwegein. Daarnaast is Woonin ook digitaal en telefonisch bereikbaar. Kijk op woonin.nl/contact voor alle contactmogelijkheden.

Back To Top